Voor Het Erasmus Almelo heb ik een workshop ontwikkeld voor alle CKV klassen bovenbouw. Intuïtief schilderen met gemengde technieken met acrylverf.

Ik wilde ze graag intuïtief schilderen laten ervaren omdat Havo en Vwo toch al veel in hun hoofd zitten. Ik hoopte dat ze {bijna} alles loslieten  qua denken maar gewoon deden en voelden. Maar ik wilde wel dat ze later in het proces wel keken of er spanning was opgebouwd. Of door kleurgebruik of door licht en donker of door ritme. Gelaagd werken probeerde ik te stimulieren door de gemengde technieken. Eerst papier op het doek verlijmen zodat er stuctuur ontstond. Daar verf erover in diverse of 1 kleur dat wat je hartje jouw ingaf... Drogen en met spuitbussen patronen aanbrengen. Steeds transparanter werken. Kijken....waar wil je de nadruk opleggen...kan je spanning aanbrengen door middel van kleur of herhaling. Maar alles intuïtief ...dus niet een onderwerp bedenken maar iets laten ontstaan en daar op inspelen.

Reacties: Ik vind creatief bezig zijn helemaal niets...maar dit vond ik gaaf..... of Wel leuk....of...dit heeft de kunstenaar zo bedoelt.

 

 

Werken met spuitbussen en mallen.
Trots resultaat
intuïtief mixed media
Kijken
Niet nadenken ...doen!